Search:

Home | Financieel


Zo krijg je de goedkoopste autolening

door: paulvrode

 

Zo krijg je de goedkoopste autolening

Veel mensen overwegen een auto financiering. Er zijn heel wat aanbieders van autoleningen die jou met alle plezier willen helpen. Dat is dan ook precies waarom het zo verschrikkelijk belangrijk is om een goede vergelijking te trekken. Vergelijken levert je de beste aanbiedingen op, vooral op het gebied van rente. Als je alles op een rijtje wilt krijgen voor wat betreft vergelijken, lees dan verder. Vergelijken is de makkelijkste manier om de goedkoopste autolening te krijgen.

Tegenwoordig is het normaal om een lening te nemen voor een auto. Het is een flinke tijd geleden dat het 'not done' was. Maar met de autoprijzen van nu moet het wel. Nu is lenen ook niet goedkoop, maar het geeft je wel de mogelijkheid om kleinere bedragen over lange termijn te betalen. Een gemiddelde auto kost tegenwoordig ook een gemiddeld jaarsalaris, dus een financiering is niet meer vreemd.

Hoeveel er ook omheen wordt gepraat, als je een autolening gaat afsluiten komt het neer op twee mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een persoonlijke lening en je kunt de keuze maken voor een doorlopend krediet. Voor- en nadelen zijn er natuurlijk bij beide mogelijkheden. Vraag je adviseur of hij je de beide vormen van leningen kan uitleggen. Zo kun je de verstandigste, best geÔnformeerde keuze maken.

Als je jouw autofinanciering wilt regelen, let op met exotische omschrijvingen voor de lening. Auto financieringen komen op de bovenste 2 alternatieven neer. Een geweldig klinkende naam is natuurlijk leuk voor de jongens van marketing, maar een lening is een lening. Soms ben je beter af met een 'gewone ' lening i.p.v. een lening met een ingewikkelde naam.

Als je een bron van informatie zoekt over leningen, probeer Internet. Er is een grote hoeveelheid informatie te vinden over allerlei vormen van autoleningen. Natuurlijk is de informatie meestal erg commercieel, maar je krijgt wel een idee van de kosten en de beschikbare mogelijkheden. Bekijk de advertenties eens van geldverstrekkers, omdat ze vaak goede rente aanbiedingen kunnen bieden. De rentetarieven van de autodealers zijn meestal niet de scherpste als je een beetje je best doet om aanbiedingen te vinden. Sla de nodige voorbereiding niet over en het kan je een hoop geld opleveren bij je autofinanciering.

Artikel bron:: http://www.artikelenland.nl

Paul schrijft over financiŽle onderwerpen zoals hypotheken, leningen en kredieten. Voor meer informatie over een lening voor auto of een lening, kijk op www.woninginformatiecentrum.nl

Geef a.u.b. uw cijfer voor dit artikel

 

Not yet Rated

Klik het XML Icoon hierboven om Financieel artikelen te ontvangen via RSS!

Powered by Article Dashboard