Search:

Home | Financieel


Zakelijke Lening Benodigdheden

door: paulvrode

 

Wat heb je nodig voor een zakelijke lening? De boekhouding van de afgelopen drie jaar moet je zo goed als mogelijk aanleveren. De boekhouding van afgelopen drie jaar, daar kom je niet omheen bij de aanvraag van een zakelijke lening. Als je nog een betere indruk wilt achter laten, dan lever je nog meer dan drie jaar aan. Daar toon je ook mee aan dat je bedrijf al langer als drie jaar bestaat.

Als je een bedrijf hebt, in een branche waar het over het algemeen niet goed gaat, zorg er dan voor dat meteen naar voren komt dat jouw bedrijf een uitzondering is op de rest van de branche. Laat zien dat er genoeg opdrachten of projecten zijn voor komende periode en dat je genoeg onderpand kan bieden.

Bij iedere lening die je gaat afsluiten zal het onderpand dat je wel of niet kan bieden bepalend zijn voor kwaliteit van de lening. De bank wil het risico zo klein mogelijk houden. Als je een waardevol onderpand kan bieden dat waardevast is dan zal de kans van slagen een stuk groter zijn om een goedkopere lening te krijgen. Ook zullen de voorwaardes een stuk flexibeler zijn.

Wanneer je een eigen huis of appartementsrecht beschikt met overwaarde, dan heb je de mogelijkheid om een tweede hypotheek te nemen. Je huis of appartementsrecht is dan een onderpand voor de lening. Of dit een goede oplossing is om op deze manier een zakelijke financiering te krijgen, zal jezelf moeten beslissen. Indien er niet veel overwaarde is dan is het beter om er wat langer over te denken.

Het voorbestaan van een bedrijf is in sommige gevallen afhankelijk van het wel of niet verkrijgen van een zakelijke lening. Maar er zijn ook ondernemers die een zakelijke lening aanvagen om gewoon wat extra reserve te hebben. Als dat bij jou het geval is dan is het heel verstandig om deze behoefte uit te stellen. Je zult al snel merken als je er een gewoonte van maakt om niet zomaar te lenen dat het veel makkelijker is om financiŽle in de toekomst op orde te krijgen. Probeer in goede tijden geld opzij te zetten voor slechtere tijden. Je zult jezelf hier mee belonen. En vergeet niet dat er altijd weer betere tijden aanbreken. En zelfs voor de zakelijk financieringen zullen betere tijden aanbreken.

Artikel bron: www.artikelenland.nl

Wil je meer weten over het lenen met een slechte BKR of lenen met BKR in het algemeen, kijk op MakkelijkgeldlenenmetBKR! Paul schrijft over financiele zaken en onderwerpen.

Geef a.u.b. uw cijfer voor dit artikel

 

Not yet Rated

Klik het XML Icoon hierboven om Financieel artikelen te ontvangen via RSS!

Powered by Article Dashboard