Search:

Home | Financieel


Verschillende manieren om direct geld te lenen

door: paulvrode

 

Nooit eerder zijn er zoveel manieren geweest om direct geld te lenen. Voordat de minileningen, roodstand mogelijkheden en creditcards opgekomen waren kon je alleen snel geld lenen door naar een pandjeshuis te gaan of je familie om geld vragen. Die tijden zijn voorbij en er zijn bijzonder veel nieuwe mogelijkheden voor direct geld lenen bijgekomen.

Een mini lening is een leningvorm die heel dicht bij direct geld lenen in de buurt komt. Het is niet 100% direct geld lenen, maar je kunt wel geld binnen 24 uur op je rekening hebben staan. Sinds relatief kort is de mini lening komen overwaaien uit de Verenigde Staten. Er zijn nu al veel geldverstrekkers die je verder kunnen helpen bij het afsluiten van een minilening. Let bij deze vorm overigens wel op de rentes, want die zijn over het algemeen niet mals.

De roodstand mogelijkheid op je rekening is ook een vorm van direct geld lenen. Als je in loondienst hebt en regelmatig inkomen ontvangt kun je bijna direct geld lenen door van je roodstand gebruik te maken. Een verruiming van je roodstand mogelijkheid tot honderden euro's kan vaak zo geregeld zijn. Als je even in een lastige financiŽle positie zit en je wilt een snelle geldlening, dan kan dit weleens een heel goed alternatief voor jou zijn. De roodstand mogelijkheid wordt geregistreerd bij het BKR, maar het aanvragen van de verruiming kan vaak zonder een BKR toetsing.

Als het even kan, probeer dan de roodstand mogelijkheid te krijgen voordat je een (dure) mini lening aanvraagt. De mini lening is niet goedkoop, moet snel terugbetaald worden en wordt heel snel een stuk duurder als je niet op tijd terugbetaalt. Wil je dus direct geld lenen, probeer dan eerst de roodstand mogelijkheid.

Artikel bron:: http://www.artikelenland.nl

Paul schrijft over financiŽle onderwerpen. Om meer te weten te komen over direct geld lenen of leningen in het algemeen, kijk op www.woninginformatiecentrum.nl

Geef a.u.b. uw cijfer voor dit artikel

 

Not yet Rated

Klik het XML Icoon hierboven om Financieel artikelen te ontvangen via RSS!

Powered by Article Dashboard