Search:

Home | Financieel


Sluit de goedkoopste lening met deze tips

door: paulvrode

 

Als je geld gaat lenen wil je natuurlijk zo goedkoop mogelijk lenen. Er zijn een paar makkelijke manieren om de rente te verminderen voor je lening. Als je zelfs maar een klein beetje van de rente af krijgt kan dat uiteindelijk honderden of duizenden euro's schelen op de totale looptijd.

Het doel van een lening, dus waarvoor je geld wilt lenen, is belangrijk voor een bank of geldverstrekker. Hoe stabieler het onderpand, hoe goedkoper de lening. Vermeld dus altijd duidelijk waarom je leent als je de goedkoopste lening aanbieding wilt krijgen.

Je BKR registraties spelen ook een grote rol. Hoe sta je ervoor wanneer jouw BKR rapport wordt bekeken? Heb je registraties? Heb je op dit moment nog openstaande betalingen? Als je registraties hebt staan zul je sowieso meer rente moeten betalen. Als je in het verleden betalingsproblemen hebt gehad dan kunnen tot vijf jaar na de datum dat je hebt afgelost nog BKR registraties bestaan. Je kunt beter vooraf weten hoe je ervoor staat bij het BKR, zodat je er rekening mee kunt houden.

Een bank heeft eigenlijk een heel simpele redenatie als ze een lening verstrekken. Zij willen hun geld terughebben en er geld mee verdienen. Ze berekenen aan de hand van het risico dat ze lopen welke rente ze moeten berekenen over de lening. De risico factor gaat omhoog door zaken als een slecht BKR rapport of een niet waardevast onderpand. De risico score gaat voor een bank omlaag als ze weten dat jij altijd je schulden op tijd terugbetaalt en een goed onderpand hebt voor de lening. Zorg dus dat je alles in je macht doet om het zo gunstig mogelijk te maken voor de geldverstrekker, dan krijg jij de goedkoopste lening.

Artikel bron:: http://www.artikelenland.nl

Paul schrijft over financiŽle onderwerpen zoals leningen en hypotheken. Om meer te weten te komen goedkope leningen of geld lenen in het algemeen, kijk op www.nugeldlenenzonderbkr.nl.

Geef a.u.b. uw cijfer voor dit artikel

 

Not yet Rated

Klik het XML Icoon hierboven om Financieel artikelen te ontvangen via RSS!

Powered by Article Dashboard