Search:

Home | Marketing


Shoppers niet al te happig op kerstdeuntjes

door: John Crane

 

Toch zorgt de juiste muziek in de winkel ervoor dat de klant langer blijft

De overgrote meerderheid van de shoppers (73 %) wil vóór december geen kerstmuziek horen in de winkel, zo blijkt uit een onderzoek dat vandaag gepubliceerd is door Mood Media Corporation , wereldleider op het vlak van in-storemedia (TSX:MM/ LSE AIM:MM).
De bevindingen van het onderzoek komen er op het ogenblik dat heel wat zaken de eindejaarsdecoratie en -muziek bovenhalen, en geven ook aan dat kerstdeuntjes de klant zelden in de stemming brengen om cadeautjes te kopen: in een online-enquête van YouGov1 verklaarden meer dan drie op vijf personen (61 %) dat kerstmuziek in een winkel hen er niet toe aanzet om geschenken te kopen.
Bijna drie vierde (74 %) van de klanten tussen 18 en 44 zegt te genieten van in-storemuziek tijdens het winkelen, terwijl bijna twee derde (64 %) verklaart graag wat langer in een winkel te blijven waar de sfeer aangenaam is.
Vanessa Walmsley, SVP Corporate Marketing bij Mood Media Corporation: "Voor zaakvoerders die op zoek zijn naar een nieuwe retail marketing strategie om de klant langer in de winkel te houden, is de boodschap duidelijk. In de plaats van feestdeuntjes omdat de kerstshopping eraan komt, kunnen ze hun in-storemuziek afstemmen op de wensen van hun specifieke klanten."
"Wanneer de klanten de muziek in de winkel aangenaam vinden, zullen ze langer blijven en stijgt de kans op een succesvolle verkoop2. Nu uit officiële cijfers blijkt dat de groei van de verkoop in de winkelstraten vertraagt, is het belangrijk dat retailers creatief te werk gaan om hun klanten in de juiste stemming te brengen voor het kerstshoppen."
Aan de klanten werd ook gevraagd om de volgende factoren voor het creëren van een aangename sfeer in de winkel te rangschikken volgens belangrijkheid: muziek, beelden (monitors of tv's) en geuren of 'scents' in de winkel. Meer dan twee vijfde van de 18- tot 44-jarigen (42 %) gaf aan dat audio het belangrijkst is, maar de 44-plussers kozen vooral voor de geuren (50 %).
De consultancyafdeling van Mood Media Corporation werkt samen met retailers om de klant te overtuigen door middel van toonaangevende ambient media: audiovisuele en geurreclame of een combinatie van deze zintuiglijke oplossingen om het merkbewustzijn van de klant te vergroten. De oplossingen kunnen variëren van specifieke afspeellijsten uit een officiële catalogus van meer dan 1,8 miljoen nummers tot aanraakschermen en videomuren.
De onderneming analyseert de klantenprofielen van de retailer, zodat op verschillende momenten van de dag specifieke muziek wordt gespeeld voor de klanten die op dat moment in de winkel aanwezig zijn.
Daarnaast biedt Mood Media ook 26 verschillende in-storegeuren aan. 'Christmas tree' creëert bijvoorbeeld een eindejaarsgevoel door de verkwikkende geur van authentieke witte den en berk, die Mood Media Corporation op een subtiele manier verspreidt doorheen de winkel dankzij een uniek vernevelingsproces.
Lorne Abony, CEO van Mood Media Corporation: "Wij zijn de enige onderneming ter wereld die deze oplossingen integreert in één enkele service. Onze klanten zijn de concurrentie steeds een stap voor omdat ze weten hoe ze voor de consument de ideale omgeving kunnen creëren."
De juiste kerstmuziek doet het echter nog steeds goed bij de klant: 59 % van de respondenten gaf aan dat kerstmuziek bijdraagt aan de kerstsfeer. Het populairste kerstnummer bleek White Christmas van Bing Crosby. Tien procent van de deelnemers aan de enquête gaf aan dat dit hun favoriete kerstnummer was.

• Winkels kunnen hun afspeellijsten afstemmen op de specifieke smaak van hun klanten
• Bing Crosby’s 'White Christmas' blijft een absolute klassieker

Artikel bron: www.artikelenland.nl

-

Geef a.u.b. uw cijfer voor dit artikel

 

# of Ratings = 1 | Rating = 5/5

Klik het XML Icoon hierboven om marketing artikelen te ontvangen via RSS!

Powered by Article Dashboard