Search:

Home | Financieel


Particulier 1000 euro lenen

door: Particuliergeldlenen.org

 

1000 euro lenen
Stel, je komt nu de auto van jou dromen tegen, maar je hebt nog niet al het geld bij elkaar om hem te kunnen kopen. Als u met 1000 euro geholpen bent kunt u uiteraard op een relatief eenvoudige manier dit geld lenen. Uiteraard kost lenen altijd geld. Ook in dit artikel maken wij dat nogmaals duidelijk.
Er zijn tegenwoordig talloze kredietverstrekkers die allen offertes kunnen uitbrengen en gunstige voorwaarden kunnen stellen naar eigen zeggen. Toch zitten er vaak addertjes onder het gras en moet u goed uitkijken met wat u precies afsluit en waar u het afsluit. De beste manier is natuurlijk het geld bij uw bank te lenen. Zo houdt u al uw financiŽle zaken binnen huis en betrekt u dus geen andere derde partij. In het geval van uw bank kunt u vaak het beste een persoonlijke lening aangaan. U leent op dat moment minimaal 1500,- euro en de looptijd voor het aflossen van deze lening is vaak 60 maanden. U kunt dus rustig aflossen.
Bij andere kredietverstrekkers zoals www.geldshop.nl, www.afab.nl of www.postkrediet.nl is het vaak al niet mogelijk om een bedrag van 1000,- euro te lenen. U bent dan genoodzaakt om een bedrag van minimaal 2500,- euro te lenen. U gaat dus over ruim 1500,- euro wat u niet gebruikt toch rente betalen. Erg zonde natuurlijk. Ik heb hieronder een kleine vergelijking gemaakt van de kosten en mogelijkheden indien u 1000,- wilt lenen.
De ING Bank raadt mij bij het lenen van 1000,- euro voor een roodstand. Het nadeel is dat ik dit geld dan weer binnen 3 maanden compleet terugverdiend moet hebben. Uiteraard wordt er elke maand minimaal 1000,- euro op mijn rekening gestort in verband met salaris, dus op den duur ben ik wel van deze roodstand af. De kosten liggen echt op 15% en dat kan dus flink doortikken een aantal maanden lang. In het geval van geldshop.nl moet ik minimaal 2500,- euro lenen. Ik kies voor een persoonlijke lening waarbij ik maandelijks aflos. Dit gaat over een termijn van 72 maanden en over deze termijn betaal ik uiteindelijk 722,- euro kosten. Bij postkrediet.nl is het niet eens mogelijk om een bedrag van 2500,- euro te lenen en moet ik direct naar 5000,- euro. Hier is de looptijd ook weer langer, namelijk 96 maanden, maar ik betaal uiteindelijk wel 1583,- euro aan kosten! Deze lening spreekt mij dus totaal niet aan, aangezien deze totaal niet aan mijn behoeftes aansluit. Als laatste kijk ik naar afab.nl. Hier wordt ik niet echt verwezen naar de kosten van de lening en moet ik eerst een offerte op laten stellen. Aangezien ik dan waarschijnlijk met reclame overspoeld wordt laat ik deze kredietverstrekker dus naast mij liggen.
In mijn geval kan ik dus de ING Bank of geldshop.nl aanraden. De ING Bank kan vaak beter maatwerk leveren dan geldshop.nl en tevens behoudt u al uw financiŽle zaken binnen uw eigen bank. Dit heeft als grote voordeel dat de bank exact weet hoe u met uw geld omgaat. Vooralsnog blijft het lenen van geld een hoog kostenplaatje. Besef dus erg goed wat u gaat doen alvorens u gaat lenen en laat u goed voorlichten.

Artikel bron: www.artikelenland.nl

www.particuliergeldlenen.org/

Geef a.u.b. uw cijfer voor dit artikel

 

Not yet Rated

Klik het XML Icoon hierboven om Financieel artikelen te ontvangen via RSS!

Powered by Article Dashboard