Search:

Home | Financieel


Oversluiten van een Lening

door: piet-van-baanen

 

Het eerste dat je moet doen als je een lening gaat oversluiten is het vergelijken van aanbiedingen van verschillende geldverstrekkers. Het stikt van de geldverstrekkers die jou heel graag willen helpen bij het oversluiten van een nieuwe lening. Praktisch elke bank of geldverstrekker adverteert op het Internet en door de grote concurrentie zijn er soms mooie voordelen te behalen voor jou als consument.

Omdat er zoveel informatie beschikbaar is op Internet wordt het wel erg gemakkelijk om rentetarieven naast elkaar te leggen. Maar met alleen vergelijken kom je er niet, je zult voor een nauwkeurig beeld ook offertes moeten opvragen. De rekenmodules die je op veel websites vindt om te bekijken wat een gemiddelde oversluiting kost blijven toch relatief algemeen en niet toegespitst op jouw persoonlijke situatie. Het definitieve en precieze antwoord krijg je pas als je een maatwerk offerte laat maken.

Een lening oversluiten kan een verstandige beslissing zijn vanuit financieel oogpunt, mits het niet vanuit een impuls of vanuit haast wordt gedaan. De kans is vrij groot dat je op dit moment niet tegen het laagst mogelijke tarief leent vanwege de grote variatie aan leenvormen en aanbieders op de markt. Als je bijvoorbeeld eerst een BKR registratie had en die is nu verdwenen, dan kun je nu ook waarschijnlijk goedkoper lenen.

Soms lijken de besparingen op rentepercentages vrij klein en niet de moeite waard, maar kleine verschillen kunnen toch de moeite waard zijn. Een paar promille verschil mondt soms uit in honderden of duizenden euro's aan bespaarde rente over de totale looptijd.

Kijk altijd naar de kleine lettertjes in het contract voor je besluit de lening over te sluiten. Het komt meer dan eens voor dat de rente een paar maanden goedkoop is en vervolgens de lucht in schiet. Daarom loont het zich om een voorzichtige consument te zijn en alles goed door te lezen.

Artikel bron: www.artikelenland.nl

Piet schrijft onder andere over financiŽle onderwerpen zoals leningen en hypotheken. Voor meer informatie over leningen oversluiten of een snelle lening, kijk op het Lening Informatie Centrum.

Geef a.u.b. uw cijfer voor dit artikel

 

# of Ratings = 1 | Rating = 5/5

Klik het XML Icoon hierboven om Financieel artikelen te ontvangen via RSS!

Powered by Article Dashboard