Search:

Home | Financieel


MijnAandeel.tk: Uw kans om UW aandeel te nemen met automatische trading software!

door: MijnAandeel.tk

 

Al heel lang gaan er verhalen over het net het mogelijke verdwijnen van contant geld. Het pinnen is inmiddels al decennia gedomesticeerd, en als je in een grote Nederlandse stad de draadloze verbindingen op zoekt met je computer of telefoon krijg je 40 draadloze verbindingen binnen, als het niet meer is. Even snel iets betalen via internet stelt niets voor.
Momenteel gebeuren er dingen op het wereldtoneel waarbij de financiŽle crisis de boventoon heeft, omdat alles in de economie geregeld word. Er is altijd wel wat. Bijna failliete banken, bijna failliete landen, schulden opstapeling, een zeer stroeve huizenmarkt, sterk fluctuerende valuta waaruit nu ineens de valutaoorlog uit is geboren.

Ook veranderd er veel in de communicatie van vandaag, wat hier geschreven word is morgen oud. Stokoud. Het informatietijdperk heeft er voor gezorgd dat we in een onomkeerbare spiraal van samensmelting van het volk, cultuur en financiŽn (economie) terecht zijn gekomen.
De valutaoorlog is als een theatergordijn. Het klapt open en de spelers van het wereldtoneel zetten zich schrap; hoe kunnen we elkaar helpen, maar toch ondertussen blijven concurreren?

De consument, ofwel de theaterbezoeker, die probeert iedere dag bij te blijven in de hectiek van het dagelijks leven, houdt de hand op de knip. Eerst maar eens kijken of deze voorstelling wel de moeite waard is.
Doordat iedereen alle twitters, youtubevids, blogs, Hyves, Facebooks met man en macht probeert bij te houden en de apparaten die er bij horen steeds kleiner, sneller en beter worden, worden wij met de dag meer geÔnformeerd dan een gemiddeld mens honderd jaar geleden een heel leven had meegekregen. Stelt u zich eens voor dat er een postbode rond liep die ieder van uw smsje zonder problemen heen en terug zou brengen. Overweldigend.
Er zijn nog winkels die een klein bedrag vragen voor Ďpinkostení. Veel winkeliers zijn er eigenlijk al blij mee als er gepind word, minder contant geld is veiliger, goedkoper en minder gestress.

Via internet kan je in Nederland al sinds 2002 bankieren. Toen kostte het nog geld om het te doen, nu wordt het aangemoedigd, want het is makkelijker, sneller en vooral: goedkoper.
Online handel is gigantisch. De postbodes verdwijnen, de pakketbezorgers groeien. Tijd,- energie,- en geldbesparende middelen worden ruimschoots omarmd.

Lang verhaal kort lijkt het er dus op dat men ook naar deze cashloze samenleving gaat, of het nu aangestuurd wordt door grote corporaties of niet. Het maakt het allemaal wel makkelijker.
Op weg naar een draadloze, cashless society. Er zijn al kroegen waar je met je telefoon via internet kan betalen. Internetverhalen over chips die bij mensen ingebracht zouden gaan worden en dat die chip dan je hele hebben en houden bevat. Pinnen met je hand langs een sensor. Of een chip in je lichaam geplant moet worden is de vraag. Een klein apparaatje (nieuw leven voor het horloge?) is waarschijnlijk beter te verkopen.

De spelers van het wereldtoneel lijken in een soort crisis vast te zitten, de touwen staan strak gespannen. Alle munten van de wereld zitten zoín beetje aan hun maximum, en dan verwachten alle andere munten dat een bepaalde munt zich aan past om de export te verbeteren.
De verhalen op het internet gaan ook dat de dollar op een gegeven moment overlijdt en dat dit een soort zwart gat zou creŽren (de VS heeft zoveel schuld dat het bijna niet meer in getallen uit te drukken is) dat het allemaal zou ploffen, en dan zo de financiŽle wereld mee zou slepen zodat er ineens plaats zou kunnen komen voor ťťn wereldmunt (waar BRIC landen het schijnbaar ook al over hebben gehad). Maar of het een geldloze samenleving zou opleveren?
Er zou veel consternatie zijn, iedereen zou hun contante geld waarschijnlijk wel moeten mogen inruilen. Wat gebeurd er met al het spaargeld onder het matras? Naar de bank, want cash kan je niet meer gebruiken. Zwervers kunnen niet meer bedelen om centjes maar moeten gewoon zeggen dat ze bier willen. Het zal veel veranderen, van de maandagochtend markt tot de autohandel. Wat zou de maffia er van vinden? En andere grote criminelen?

Voor de grote financials en andere corporaties zou er waarschijnlijk niet heel veel veranderen behalve dat alles nog sneller zou gaan. Nu doen zij al het grootste gedeelte digitaal. Er zou een hoop tijd bespaard kunnen worden doordat er niemand meer nodig is om de cash geldstromen te beheren. Wel zouden er dan weer mensen moeten zijn die de digitale geldstromen beheren, maar dit is altijd nog minder werk dan met echte cash. Automatische Trading Software zou logischerwijs een groei moeten doorstaan, omdat men nu al veel dingen automatiseert. Het zal dus een kwestie van tijd zijn voordat het normaal is dat iedereen van jong tot oud aan het beleggen is want het informatietijdperk heeft ook een heel open karakter en geeft veel informatie over alle bedrijven, landen, grondstoffen etc. Waar beleggen en aandelenhandel voorheen exclusief was voor kenners, is het nu ook voor Jan Modaal te bereiken.
Een cashloze samenleving ten spijt, zal men toch zeker iets anders verzinnen om cash te vervangen. Waarschijnlijk zullen dan edelmetalen en edelstenen weer veel meer waard worden. Er is namelijk ook nog zwarte handel die wel gewoon zal blijven bestaan. En dat zal ergens mee betaald moeten worden. Net zoals nu, zal de zwarte markt gewoon blijven betalen in cash.
Het voordeel is dat we alles nog sneller kunnen regelen. Geen portemonnees meer nodig, alleen een apparaatje. Overal waar je bent snel betalen met een druk op de knop.

De spelers op het wereldtoneel staan klaar. Iemand moet schikken. Maar wie? Gaan we ook echt naar een cashloze samenleving? We zullen het zien!
Laat de eerste ACTE beginnen!

© MijnAandeel.tk 2010

Artikel bron: www.artikelenland.nl

www.mijnaandeel.tk

Geef a.u.b. uw cijfer voor dit artikel

 

Not yet Rated

Klik het XML Icoon hierboven om Financieel artikelen te ontvangen via RSS!

Powered by Article Dashboard