Search:

Home | Marketing | Mlm


MLM – Hulp is onderweg!

door: Hans

 

Ik zag een tijdje geleden voor het eerst in lange tijd weer eens zo’n oude western. Er zat een scčne in die me gek genoeg deed denken aan MLM of netwerkmarketing. Het betrof een groep pioniers die het westen van de Verenigde Staten probeerde te bereiken om zich in een nog nauwelijks bewoonde staat te vestigen waar nog volop onontgonnen land was om een toekomst op te bouwen. In grote huifkarren met daarin hun hele hebben en houen en met vrouwen en kinderen aan boord vertrokken ze in een klein groepje, bestaande uit een tiental huifkarren. Plotseling werden ze belaagd door een grote groep indianen. Toen de pioniers op het punt stonden het gevecht te verliezen door de overmacht, verscheen er ineens hulp in de vorm van de noordelijke cavalerie, werd de strijd in het voordeel van de kolonisten beslecht en konden ze uiteindelijk verder trekken en hun eindbestemming bereiken. Zonder de hulp van die cavalerie hadden ze de eindstreep echter nooit bereikt.

Nou, waarom moest ik door deze scčne aan MLM, of nauwkeuriger, aan netwerkmarketeers denken? Omdat MLM’ers eigenlijk een soort moderne pioniers zijn. Ze trekken net zoals hun 19e- eeuwse tegenhangers in groepen op naar het beloofde land dat maagdelijk ligt te wachten om te worden ontgonnen door hun noeste arbeid. Netwerkmarketeers laten zich leiden door hun grootse dromen, bijvoorbeeld om heel veel geld te verdienen, om meer tijd aan het gezin te kunnen besteden, om te kunnen stoppen met die baan waar ze al zo lang van balen, om eindelijk verre reizen te kunnen maken of om gewoon iedere maand zonder problemen de vaste lasten te kunnen betalen. Kortom, MLM’ers zijn gemotiveerd en trekken er op uit om hun dromen te verwezenlijken.

Nog een overeenkomst: de reis naar het vervullen van deze dromen is er een van vele obstakels en problemen die het hoofd moeten worden geboden. Waar de vroegere kolonisten allerlei mankementen aan hun huifkarren hadden die soms met houtje-touwtje oplossingen werden opgelost heeft MLM vaak met problemen te kampen die te maken hebben met verouderde technieken of met tools die zelfs helemaal niet werken voor de MLM-pionier. Denk bijvoorbeeld aan de bekende ‘warme markt’ die uit familieleden en vrienden bestaat en die door veel netwerkmarkteers wordt besprongen om hun producten en diensten te slijten. Het is een techniek die absoluut niet werkt en er alleen maar voor zorgt dat je vrienden, kennissen en familieleden je met achterdocht gaan behandelen als je ze weer eens belt. Deze technieken zijn te vergelijken met het wiel van zo’n huifkar die het begeeft en eerst moet worden gerepareerd voordat de tocht kan worden voortgezet.

En ten derde: zonder hulp van de cavalerie overleven ook moderne MLM’ers de reis niet! Wat ik daarmee bedoel? De uitval in onze industrie is enorm: maar liefst 90% van alle onafhankelijke distributeurs verdient maandelijks niets meer dan een tientje! En de meeste houden er binnen drie maanden dan ook mee op. Ze hebben dan vaak al van alles geprobeerd en geleerd dat ze niets opschieten met de technieken die ze van hun sponsors door hebben gekregen. Teleurgesteld en vaak ook aangeslagen omdat ze denken dat ze niet uit het juiste materiaal gesneden zijn om succes te hebben met MLM, laten ze de boel de boel en kijken nooit meer terug.

Dat laatste is jammer, want het op moment waarop ze besluiten er de brui aan te geven zou eigenlijk de cavalerie moeten komen opdagen. Er is namelijk hulp verkrijgbaar voor al die distributeurs die het niet meer zien zitten. Er zijn allerlei technieken die ze kunnen implementeren in hun onderneming die succes haast verzekeren. En er zijn ook allerlei gespecialiseerde coaches en trainingsprogramma’s beschikbaar die als een moderne vorm van de cavalerie hulp bieden wanneer de nood het hoogst is.

MLM is namelijk een hele geschikte verkoopmethode die inderdaad dat extra riante inkomen kan opleveren of ervoor kan zorgen dat je eindelijk die verre reizen kunt maken. Maar als je echt een succes wilt maken van netwerkmarketing, dan moet je de hulp van de cavalerie inroepen! Hulp is onderweg!

Artikel bron: www.artikelenland.nl

Hans Bronkhorst adviseert mensen die actief zijn in de multilevelmarketingindustrie bij het uitbouwen en laten groeien van hun ondernemingen. Hij verzorgt trainingen en lezingen over netwerkmarketing via de MLM Helpdesk (www.mlm-helpdesk.nl). Wil je weten hoe je een succes kunt maken van jouw MLM-bedrijf? Vraag dan naar het gratis rapport dat jou op de weg naar succes zet.

Geef a.u.b. uw cijfer voor dit artikel

 

Not yet Rated

Klik het XML Icoon hierboven om MLM artikelen te ontvangen via RSS!

Powered by Article Dashboard