Search:

Home | Technologie | Hd Tv


Hoe werkt een HDTV-antenne?

door: Jeroen Swart

 

Hoe werkt een HDTV-antenne?

Om de voordelen van een high-definition (hoge definitie) televisie te maximaliseren, moet je TV de mogelijkheid hebben om HDTV zenders te ontvangen. Het ontvangst zal grotendeels afhangen van het type van welke HDTV je hebt of wenst te kopen. Als je een HDTV hebt, bevat hij meestal een ingebouwde ATSC-tuner die gebruikers in staat stelt om HDTV-uitzendingen over de ether te ontvangen. Aan de andere kant, als je een HDTV-klare televisie hebt, dan verwacht je dat je TV high-definition beelden produceerd, maar je moet nog een extra externe tuner hebben om uitzendingen te ontvangen.
De twee belangrijkste dingen die je nodig hebt zijn de HDTV-antenne en HDTV-tuner (intern of extern) om HDTV kanalen te kunnen ontvangen.

Het kiezen van de geschikte HDTV-antenne voor uw tv-toestel

Het hebben van je eigen HDTV betekent niet dat je kunt kijken naar alle HDTV kanalen. Dit komt omdat de satelliet- en kabelproviders HDTV kanalen uitzenden waar je voor moet betalen. Daarnaast worden de meeste gratis HDTV kanalen niet uitgezonden door satelliet- en kabelexploitanten. Dus, heb je een HDTV-antenne nodig om alle plaatselijke en gratis kanalen te kunnen kijken op je HDTV. En hoewel sommige satelliet en kabel-providers ether-gedragen HDTV kanalen wel uitzenden, doen ze dat op een sterk gecomprimeerde manier dat een negatief effect op de kwaliteit van de beelden kan geven. Met een HD tv-antenne kunt je deze kanalen kijken zonder vervorming of een negatieve compressies.

Dingen om te overwegen

Als je eenmaal de redenen voor de aanschaf van een HDTV-antenne begrijpt, kun je nu het type van de antenne bepalen die je wilt aanschaffen. Wees ervan bewust dat er binnen- en buiten-HDTV-antennes op de markt zijn. Net als standaard televisies, is het het beste om te gaan voor buitenantennes omdat ze gemakkelijker signalen oppikken. Echter, als je situatie (bouwvoorschriften, appartement regels, etc) niet toestaan dat er buitenantennes worden geplaatst, dan kan een binnen-HDTV-antenne ook het werk doen.
Wees ervan bewust dat er geen garantie is dat je altijd signalen zal ontvangen, zelfs als je een buiten-HDTV-antenne heb. Dit komt omdat HDTV-signalen digitaal zijn, zodat er geen middenweg voor signalen is, je hebt of wel signalen of niet.

Wees je ervan bewust bij de keuze van de HDTV-antenne voor uw televisie dat geen enkele antenne aan alle voorkeuren voldoet. Het kiezen van de meest geschikte antenne voor uw TV-toestel zal afhangen van de afstand tussen de zender en de antenne, je huis locatie en de frequentie van elk kanaal dat je wilt ophalen.

Artikel bron: www.artikelenland.nl

Als jij van plan bent om een hd tv of andere hd apparatuur aan te schaffen, ga dan eerst naar www.hdtv-producten.info voor alle informatie!

Geef a.u.b. uw cijfer voor dit artikel

 

Not yet Rated

Klik het XML Icoon hierboven om Hd tv artikelen te ontvangen via RSS!

Powered by Article Dashboard