Search:

Home | Financieel


Hoe kun je jouw BKR rapport opvragen?

door: denisepluimen

 

Als je een hypotheek gaat afsluiten of een lening gaat aanvragen zal je altijd worden gevraagd of je een BKR notering hebt. Als je het antwoord op deze vraag schuldig moet blijven, dan is het een goed idee om je rapport op te vragen, zo snel mogelijk. Je krijgt dan te zien hoe je ervoor staat en je kunt dit mededelen en er rekening mee houden als je een lening aanvraagt.

Wat je gewoon moet doen is een bank binnenlopen –het kan elke bank zijn die je maar wilt- en aan de balie vertellen dat je jouw BKR rapport wilt opvragen. Het kost iets minder dan tien euro, je betaalt dat bedrag en ze sturen het je binnen een week op. Het bedrag kan soms wat verschillen omdat dit tarief wordt bijgesteld, maar het zal rond de tien euro zitten. Geen schokkende zaken dus.

Als je het binnenkrijgt, kijk dan wat voor codering je hebt. Hopelijk heb je natuurlijk niks, maar als het wel zo is kun je het maar beter weten. Banken zien er de lol niet echt van in als je bij een aanvraag invult dat je geen coderingen hebt, maar als je die wel blijkt te hebben. Nu staan ze er al niet bekend om hun gevoel voor humor, maar op dit vlak zijn ze heel fijngevoelig.

Vermeld het dus erbij als je geregistreerd staat. En mocht het erger zijn dan een A1 codering (dus A2 of groter), dan is het tijd om een verstrekker op te zoeken die is gespecialiseerd in BKR leningen. Je verdoet je tijd bij gewone geldverstrekkers.

Artikel bron: www.artikelenland.nl

Om de beste informatie te vinden over leningen en geld lenen, kijk dan op deze links die Denise voor je heeft uitgezocht: BKR leningen en lenen met BKR.

Geef a.u.b. uw cijfer voor dit artikel

 

Not yet Rated

Klik het XML Icoon hierboven om Financieel artikelen te ontvangen via RSS!

Powered by Article Dashboard