Search:

Home | Financieel


Hoe kies je een goede bank

door: Jeroen Swart

 

Geld beheren is een grote zorg voor veel mensen. Het gebruik van een bankrekening is een goede manier om de uitgaven en het beheer in de gaten te houden. Een bankrekening is veilig, niet duur en gemakkelijk in gebruik. Een bankrekening kiezen is net als andere producten kiezen. De kosten en mogelijkheden van een bankrekening variŽren zeer en het is goed te kijken naar verschillende opties voordat je een particuliere bankrekening neemt.

Een paar dingen moet je in gedachten houden voordat je een bankrekening opent. Is het geld dat je naar de bank brengt volledig beschermd? Is de bank een federaal verzekerd instituut? Er zijn veel verschillende soorten bankrekeningen, zoals sparen, cheques, geldmarkt rekeningen. Het is belangrijk zeker te weten hoe je je geld gaat regelen voordat je een rekening kiest.

De mogelijkheden en kosten van een bankrekening variŽren van de ene bank op de andere, dus is het wijs eerst een vertegenwoordiger te consulteren voordat je een rekening opent. Om bankkosten te minimaliseren is het verstandig om aanbiedingen en speciale services te onderzoeken die je bank heeft bij verschillende soorten rekeningen.

Zaken doen met een bank is meestal een moeilijke taak. Het is belangrijk een aantal dingen te onthouden bij het zakendoen met welke bank dan ook. Mensen moeten de klantadviseur van de bank vragen of ze een contract hebben dat bij hun behoeften past. Een vriendelijke relatie opbouwen met de bankmedewerkers kan soms handig zijn. Wees niet bang om te klagen als er zich iets voordoet en registreer je bankrekeningen goed.

Let er op dat, welke bankrekening je ook kiest, de voorwaarden kunnen veranderen met een kleine aankondiging. Je kunt ineens een nieuwe maandelijke bijdrage moeten betalen of erger. Blijf up-to-date met je maandelijke bankafschriften en ook met folders of brieven die de bank je stuurt. Op die manier ben je voorbereid, mocht je ooit je bankrekening willen sluiten of een andere kiezen, hetzij bij dezelfde bank of een andere.

Artikel bron:: http://www.artikelenland.nl

Wil je meer advies over je bank, ga dan naar bank.123advies.info

Geef a.u.b. uw cijfer voor dit artikel

 

Not yet Rated

Klik het XML Icoon hierboven om Financieel artikelen te ontvangen via RSS!

Powered by Article Dashboard