Search:

Home | Auto


Het voorkomen van autodiefstal

door: geertwiersma

 

Moderne systemen voor autobeveiliging zijn beter ontwikkeld dan ooit, maar dat betekent ook dat autodieven steeds beter worden in het omzeilen van zo'n systeem. Of u nu parkeert in een onbekende omgeving of gewoon even uit uw auto stapt, het is erg belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen en uw voertuig te beschermen tegen criminelen.

Net als veel andere inbraken is autodiefstal vaak een gelegenheidsmisdaad. Zorg er dus voor dat uw auto er niet te uitnodigend uitziet voor criminelen. Zorg ervoor dat de auto in goede staat is en geen schade heeft waardoor men gemakkelijk kan inbreken. Gebruik uw gezond verstand en bedek spullen in de auto zodat deze geen verleidelijk doelwit vormen.

De meeste autocriminaliteit gebeurt wanneer de auto geparkeerd staat. De kans om slachtoffer te worden vermindert door te parkeren in goed verlichte zones waar veel mensen aanwezig zijn i.p.v. in donkere straatjes. Als uw auto uitgerust is met moderne veiligheidsvoorzieningen, dan duurt het meestal even voordat dieven deze weten te omzeilen. Met veel mensen in de buurt die getuige zijn van een poging tot inbraak, is de dief snel ontmoedigd.

Ook moeten deuren goed vergrendeld zijn en ramen helemaal dicht zijn. Een open of beschadigde autoruit biedt directe toegang en veel opportunistische dieven zullen daar maar al te graag van profiteren. Ze stelen uw auto voor u het weet - zelfs als die geparkeerd staat op uw oprit.

Uw auto ziet er veiliger uit met stuurvergrendeling en vergrendelde wielmoeren zorgen ervoor dat uw wielen en banden niet worden gestolen. Sommige criminelen zijn niet zozeer geďnteresseerd in het stelen van uw auto omdat het risico te hoog is. In plaats daarvan stelen ze onderdelen of waardevolle spullen uit de auto. Denk bijvoorbeeld aan de dure apparatuur die tegenwoordig zeer populair is; navigatiesystemen en stereo-installaties. De spullen verbergen of helemaal verwijderen wanneer de auto geparkeerd is, is een andere manier om dieven te ontmoedigen.

Hebt u een dure of populaire auto waar u trots op bent, dan zult u de ongelukkige waarheid onder ogen moeten zien: uw auto is waarschijnlijk een populair doelwit voor dieven. Misschien is die gedachte van invloed op uw beslissing om de auto al of niet te kopen. Maakt u zich zorgen dat uw auto wordt gestolen? Laat dan zeker niet uw autopapieren achter in de auto en overweeg het voertuigidentificatienummer (VIN) op een aantal plekken op uw auto te laten graveren. Dat helpt later indien nodig bij de identificatie.

Artikel bron: www.artikelenland.nl

U wilt natuurlijk niet dat uw auto gestolen wordt en zult er alles aan doen om dat te vorkomen. Wilt u ter voorkoming van autodiefstal een autoruit vervangen, kom dan langs bij Carglass . Carglass® is de specialist op het gebied van HPX2®-ruitreparatie en autoruitvervanging. Elk jaar helpen we honderdduizenden

Geef a.u.b. uw cijfer voor dit artikel

 

Not yet Rated

Klik het XML Icoon hierboven om Auto artikelen te ontvangen via RSS!

Powered by Article Dashboard