Search:

Home | Financieel


Geld managen

door: Thijs Nieuwdorp

 

Stap 1) Start met het onderzoeken hoe je nu met je geld omgaat: wat geef je uit en waar? Dit kan bijvoorbeeld inzichtelijk gemaakt worden op mint.com of als je zelf handig genoeg bent met een Excel blad.

Stap 2) Als je mint gebruikt kun je automatisch categorieŽn aanmaken. Dit kan overigens ook in Excel door een extra kolom toe te voegen. Deze stap is later belangrijk.

Stap 3) Nu de categorieŽn zijn aangemaakt kun je gemakkelijk terugzien hoeveel je uitgeeft per categorie, per maand. Zorg er wel voor dat je alles bijhoudt, dus ook de kleine bedragen. Als het goed is, zijn de voornaamste uitgaven benzine, eten en entertainment.

Stap 4) Om terug te dringen op kosten voor het eten kan je ervoor kiezen om andere maaltijden te selecteren of een andere supermarkt. Vaak is het laatste het makkelijkste.

Stap 5) Als je geld wilt besparen op benzine kun je wellicht ervoor kiezen om van tankstation te wisselen of om te kijken voor alternatieve vervoersmiddelen.

Stap 6) Kijk eens op internet rond naar vergelijkingssites met betrekking tot abonnementen. Vaak kan er op internet, telefonie en GWL bespaard worden.

Stap 7) Kijk eens goed naar je uitgaven aan elektriciteit, vaak zat kan er al simpel bespaard worden door een elektronisch toestel ook volledig uit te zetten, en niet op stand-by.

Het komt vaak voor dat mensen een onregelmatig inkomen hebben, en toch meteen iets willen kopen. Men kan er dan over nadenken om te lenen. Houdt er dan wel rekening mee dat ook dit geld kost, en zorg ervoor dat je daardoor goed hebt gekeken of dit ook een lening is die bij je past.

Artikel bron:: http://www.artikelenland.nl

Thijs Nieuwdorp is financieel adviseur bij Ribank Direct lenen.

Geef a.u.b. uw cijfer voor dit artikel

 

Not yet Rated

Klik het XML Icoon hierboven om Financieel artikelen te ontvangen via RSS!

Powered by Article Dashboard