Search:

Home | Gezondheid


De Minder Bekende Manier Om Voor Eens En Voor Altijd Af Te Rekenen Met Lage Rugpijn Met Uitstaling

door: Nathalie Koster

 

Lage rugpijn met uitstraling is een symptoom dat een groot deel van de bevolking in meer of mindere mate last van heeft. En waar iedereen een keer in zijn leven mee te maken krijgt. Je medisch deskundigen zal je vast hebben uitgelegd dat de spieren, pezen, banden, gewrichten, botten en zenuwen in de onderrug de pijn kunnen veroorzaken.

Maar niet altijd is de oorzaak bij lage rugpijn met uitstraling te vinden in de onderrug. En is de lage rugpijn met uitstraling een symptoom. De oorzaak van lage rugpijn met uitstraling wordt dan veroorzaakt door een triggerpoint in de kleine bilspier. De lage rugpijn met uitstraling is dan bijzonder snel te verhelpen als de kleine bilspier de juiste aandacht zou krijgen.

De kleine bilspier is de kleinste van de bilspieren groep en licht verborgen onder de middelste en de grote bilspier. Als je weet hoe klein de kleine bilspier is zou je waarschijnlijk niet gedacht hebben dat deze je zoveel klachten kan bezorgen. Je zult er echt versteld van staan!

Buiten een heftige lage rugpijn kan deze een uitstallingpijn naar je been geven helemaal door tot aan je enkel. Het kan zijn dat je bovenbeen gevoelloos wordt als je een poosje stilstaat. In elk van de afleidingsgebieden kan gevoelloosheid optreden. Misschien helpt het een beetje als je je gewicht verplaatst naar je andere been. Maar de kans is groot dat je andere heup dan pijn gaat doen.
Triggerpoints in de kleine bilspier veroorzaken lage rugpijn met uitstraling, pijn aan de zij- en achterkant van het bovenbeen en onderbeen, soms helemaal tot aan de enkel. Je hebt pijn bij het lopen. Opstaan vanuit een stoel bezorgd je pijn.

Dit soort pijnen worden gezamenlijk vaak ischias genoemd. Hoewel dit geen diagnose is, gaat men er doorgaans van uit dat de aandoening een gevolg van een beknelde heupzenuw is. Ook kunnen deze symptomen voor heel iets anders worden aangezien zoals: , een kapotte tussenwervelschijf, artritis van de ruggengraat en ga zo maar door. Helaas kiezen artsen veel te vaak voor chirurgisch ingrijpen. Maar als je arts tijdens zijn diagnose de mogelijkheid van triggerpoints niet heeft overwogen, wordt je pijn door middel van een operatie vaak niet verholpen.

Meer informatie over lage rugpijn met uitstraling en triggerpoints vraag dan het gratis rapport aan!

www.unitedpeople.biz/rugpijn.php (Voor het gratis rapport)
http://triggerpointsnl.blogspot.com/
Of bel met: 010-7850223

Artikel bron: www.artikelenland.nl

The Trigger Point Manual

Geef a.u.b. uw cijfer voor dit artikel

 

Not yet Rated

Klik het XML Icoon hierboven om Gezondheid artikelen te ontvangen via RSS!

Powered by Article Dashboard