Search:

Home | Gezondheid


De Lage Landen steunt de Axel Foundation

door: marieke.ia

 

De economische situatie geeft een dynamische en soms hectische tijd. Creatieve oplossingen zoeken, toegevoegde waarde leveren, waarborgen van onze positie, het zijn allemaal ingrediënten die de agenda bepalen. Soms is het goed eens stil te staan bij een bericht van een hele andere orde. Danny Drieenhuizen, accountmanager zakelijke relaties bij Rabobank Utrecht kreeg afgelopen januari het nieuws dat zijn toen 3 maanden oude zoontje Axel een ongeneeslijke levensbedreigende stofwisselingsziekte heeft. De kwaliteit van leven evenals de levensverwachting zijn onduidelijk. Een verschrikkelijk bericht voor zijn gezin.

Een afgeleide conclusie is dat Axel geen onderscheidende kwaliteiten zal ontwikkelen en daardoor geen gelegenheid krijgt om een maatschappelijke bijdrage te leveren. Daarom hebben zijn ouders de Axel Foundation opgericht. De Axel Foundation (www.axelfoundation.nl) neemt het zetten van Axel zijn footprint over. Het concept is eenvoudig. Met bijzondere acties worden gelden ingezameld om te doneren aan stofwisselingsziektegerelateerde doelen en het subsidiëren van het welzijn van Axel waar de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) daarin niet voorziet. Na de start in september is inmiddels al € 1.150 gedoneerd, meer informatie hierover is terug te vinden op de website van de Axel Foundation. De inzameling van gelden gaat via verschillende kanalen. Zo wordt er bijvoorbeeld wijn verkocht (inmiddels meer dan 1.650 flessen), is er een samenwerking met de SponsorBingoLoterij en worden veilingen gehouden.

Het onderwerp raakt Quido Schaafsma, jonge vader en regiomanager Midden Nederland bij De Lage Landen. Al snel werd bekeken welke bijdrage De lage Landen kan leveren. Het indienen van een verzoek bij de directie voor een gesigneerd shirt van de PSV selectie voor een veiling werd gehonoreerd. Vrijdagmiddag heeft Quido het shirt aan Danny overhandigd op het kantoor van Athlon Car Lease in Nieuwegein. Quido: "Zelf ben ik vader van een gezonde dochter en ik realiseer me des te meer hoe dankbaar ik daar voor ben. Ik vind het vanzelfsprekend om een bijdrage te leveren aan het succes van de Axel Foundation”. Danny was verrast door het initiatief: “Hartverwarmend hoe ook De Lage Landen betrokkenheid toont en meehelpt om ons te helpen steunen. Er is nog veel te winnen op het terrein van stofwisselingsziekten en dit gaat zeker helpen”.

Wil je ook een bijdrage leveren? Bezoek de website www.axelfoundation.nl en biedt op het PSV shirt, meldt je aan om mee te spelen in de sponsorbingoloterij, zet een high five of doe een donatie.

Artikel bron: www.artikelenland.nl

www.axelfoundation.nl

Geef a.u.b. uw cijfer voor dit artikel

 

Not yet Rated

Klik het XML Icoon hierboven om Gezondheid artikelen te ontvangen via RSS!

Powered by Article Dashboard