Search:

Home | Financieel


Autofinanciering

door: paulvrode

 

In de meeste gevallen is een autofinanciering in de vorm van een persoonlijke lening gegoten. Er zal iedere maand een vaste aflossing moeten worden betaald, plus de kosten die er bij komen. Een persoonlijke lening zal op een bepaald tijdstip geheel afgelost zijn. De totale kosten zullen stukken voordeliger zijn als je een onderpand kan geven met een vaste waarde. Het wordt nog voordeliger als je een onderpand kan geven met een stijgende waarde zoals bijvoorbeeld een huis. Kun je dat niet dan betaal je meer omdat de geldverstrekker minder risico loopt. Ons advies is in ieder geval om een financiering zo snel als mogelijk af te lossen. Bij een persoonlijke lening is dat al standaard het geval. Meer aflossen kan natuurlijk geen kwaad.

Een doorlopend krediet heeft over het algemeen het nadeel dat er geen aflossing standaard is ingebouwd. Technisch gezien is een doorlopend krediet goedkoper. Maar in de praktijk verdienen de banken en geldverstrekker meer geld aan een doorlopend krediet omdat de lening vaker langer in de min blijft staan dan bij een persoonlijke lening. De geldverstrekker verdient dan veel meer.
Maar indien jezelf de discipline kun opbrengen om maandelijks een vast bedrag af te lossen dan is een doorlopend krediet veel voordeliger. Maar voor veel mensen is dat over een langere periode toch erg moeilijk om te blijven doen.

Als je bestedingsdoel in fases betaald moet worden dan is een doorlopend krediet een ideale lening.Je kunt dan steeds geld laten overschrijven op je rekening tot een bepaald maximum. Je betaalt alleen rente over het totaal opgenomen bedrag. Maar dan blijft het natuurlijk ook belangrijk om een plan te maken zodat je de lening zo snel mogelijk kunt aflossen.

Artikel bron:: http://www.artikelenland.nl

Wil je meer weten over BKR leningen of over lenen met BKR in het algemeen, kijk op de links! Paul schrijft over geld lenen en gerelateerde zaken.

Geef a.u.b. uw cijfer voor dit artikel

 

Not yet Rated

Klik het XML Icoon hierboven om Financieel artikelen te ontvangen via RSS!

Powered by Article Dashboard