Search:

Home | Auto


Auto repareren of vervangen – wat is beter?

door: geertwiersma

 

Soms is het goedkoper om een nieuwe auto te kopen als de reparaties aan uw auto duurder zijn per maand dan de afbetaling van een lening voor een nieuwe auto.

Body:
Het lijkt vaak of betalen voor reparaties aan uw oude auto goedkoper is dan een nieuwe auto te kopen. Maar als u de stijgende kosten overweegt van de reparaties na verloop van tijd - om maar niet te spreken van de overlast van het rijden in een onbetrouwbare auto - zouden er wel eens veel voordelen kunnen zitten aan het inruilen van uw auto voor een nieuwer model.

Of u nu een nieuwe auto of een tweedehands auto koopt, vaak is er financiële hulp verkrijgbaar om de kosten te spreiden. Dat betekent niet alleen dat u vooraf geen groot bedrag hoeft te betalen als u een auto koopt, maar dat het ook makkelijker is om het voordeel per maand te bekijken in vergelijking met de prijs voor reparaties. Het zou wel eens een stuk goedkoper kunnen zijn!

Veel automobilisten raken echter gehecht aan hun auto en stellen de aanschaf van een nieuwe auto daarom uit. Deze nostalgie komt hen uiteindelijk duur te staan. Nog 10.000 kilometer extra uit uw auto halen voordat u hem inruilt voor een nieuwer model, kost soms meer dan u denkt. In veel gevallen is het raadzaam om uw auto te verkopen zodra de rekeningen voor reparaties beginnen op te lopen.

Als dit bij u het geval is, dan zijn er veel middelen beschikbaar om u te helpen bij het evalueren van de huidige toestand van uw auto en het voorspellen van toekomstige kosten. Websites voor auto-onderhoud hebben vaak een checklist van problemen én oplossingen die op uw situatie van toepassing zijn. Er is ook professioneel advies over hoe u moet omgaan met deze problemen en de geschatte reparatieprijzen. Deze deelt u dan door 12 en zo krijgt u een gemiddeld maandelijks cijfer.

Als u eenmaal online bent is het ook de moeite waard om eens onderzoek te doen naar de prijs van de nieuwe en tweedehandse auto's waar u interesse in hebt, zodat u kunt kijken of de prijs die momenteel gevraagd wordt binnen uw budget past en misschien minder is dan revisie van uw eigen auto.

Aan de andere kant staan sommige auto's erom bekend dat ze lang meegaan. Als u dus momenteel geen problemen hebt met uw auto, voel u dan niet verplicht om deze om te ruilen alleen omdat hij al wat ouder is. Zolang u het noodzakelijke onderhoud uitvoert - regelmatig drijfriem vervangen of olie en andere vloeistoffen en andere zaken zoals een voorruit vervangen om de 10 jaar - dan zal uw oude vertrouwde auto u de komende jaren nog prima van dienst zijn.

Artikel bron: www.artikelenland.nl

Wilt u uw auto goed onderhouden en een voorruit vervangen, kom dan langs bij Carglass. Carglass® is de specialist op het gebied van HPX2®-ruitreparatie en autoruitvervanging. Elk jaar helpen we honderdduizenden automobilisten, 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar.

Geef a.u.b. uw cijfer voor dit artikel

 

Not yet Rated

Klik het XML Icoon hierboven om Auto artikelen te ontvangen via RSS!

Powered by Article Dashboard